Saturday, 10 December 2011

Kursus Pemantapan Aqidah

"Tidak akan sesekali Yahudi&Nasara redha akan kamu&seluruh Muslim sehingga kamu mengikut mereka.”                                                     
 – Surah Al-Baqarah

Dalil di atas menyebut tentang perihal ancaman Yahudi&Nasara kepada umat Islam harini. Ternyata tiada keraguan akan kata-kata Allah ini. Buktinya saban tahun isu pemurtadan di Malaysia makin menular dengan hebatnya. Tentu anda kenal  akan Lina Joy yang cukup terkenal sebagai seorang yang murtad.

Atas permasalahan ini, Kelab Perkim UKM terpanggil untuk bersama memelihara aqidah agar ia mantap dan tidak terkesan dek serangan-serangan musuh-mush Islam.Hasilnya “Program Pemantapan Aqidah” dilaksanakan.  Bertarikh 3 Disember 2012, bertempat di PERKIM Kebangsaan.

Slot 1 :- Perkongsian Oleh Ustaz Amran (Wakil PERKIM)
Slot 2- Ustaz Rashidi (Ancaman Kristianisasi&Tanggungjawab Semua)
Banyak mutiara ilmu yang dapat diperoleh selepas seharian program ini. Konklusi mudahnya musuh-musuh Islam memang tidak akan duduk diam untuk memisahkan umat Islam daripada ajaran Islam yang sebenar. Tinggal lagi apakah peranan kita semua? adakah hanya berpeluk tubuh dan lihat saja, atau bingkas bangun melakukan sesuatu . 

Solusi yang disarankan oleh Ustaz Rashidy 
  • Cari ilmu 
  • Rapatkan batu-bata (baiki jemaah)
  • Banyak melakukan kajian
  • Sebarkan kebenaran.
Akhir kalam, ribuan terima kasih kepada yang terlibat dalam menjayakan program ini khususnya Penyelaras PERKIM peringkat Universiti, Puan Sue 
CANDID-CANDID!!
peserta-peserta di akhir program.

Kak Su bersama YDP, Abdul fattah


No comments:

Post a Comment